Virtuaalisella prototyypillä voidaan tuoda merkittäviä säätöjä niin suunnitteluprosessiin, kuin tuotantoprosessiin. Virtuaalisen prototyypin avulla voidaan vähentää fyysisten prototyyppien määrää ja joissakin tapauksissa virtuaalinen prototyyppi on ainut vaihtoehto.

Lähtökohtaisesti prototyypissä tarkastellaan tiettyä aluetta ja sen toimintaa, mutta joissakin tapauksissa laitteesta tehdään kokonaisvaltainen malli, jolloin nähdään laitteen kokonaistoiminta. Näissä tapauksissa mallia voidaan hyödyntää myöhemmin myös markkinointiin ja kouluttamiseen. Mallia voidaan myös hyödyntää ohjelmiston kehityksessä, jolloin voidaan testata erilaisia anturivaihtoehtoja ja niiden mahdollista sijaintia.

Meiltä löytyy kokemusta Mevean, Solidworksin ja Altairin simulointi ohjelmistoista. Lisäksi meiltä löytyy kontaktit myös jatkotutkimusta varten, jolloin pystytään tarjoamaan asiakkaalle monipuolisia ratkaisuja.

Aina ei tarvita laitteistosta tehdä raskasta simulointia, jolloin voidaan myös tarjoa kevyempi ohjelmoituja ratkaisuja, jotka soveltuvat parhaiten juuri asiakkaan tarpeisiin.

Mevea ohjelmistolla voidaan luoda monipuolinen reaaliaikainen simulointi malli. Malliin pystytään helposti liittämään voimansiirtoa, hydrauliikkaa ja omina ohjausjärjestelmiä. Mallit on helposti räätälöitävissä asiakkaan mukaiseksi ja siihen saa helposti liitettyä ohjelmoitua logikkaa. Mallit toimii reaaliajassa, jolloin mallia voidaan ajaa käsin ja ulkopuolisia vaikutuksia voidaan tuoda lennosta.

Mallien rakentamista löytyy vuosien kokemusta, joten erikoisemmatkin tapaukset ovat vain mukavia haasteita.

Alair inspire mahdollistaa helpon simulointipohjaisen suunnittelun. Ohjelmiston avulla voidaan tarkistella miten mekanismi käytäytyy ja minkälaisia voimia järjestelmässä tarvitaan.

Saatujen tulosten perusteella voidaan kätevästi tehdä lujuustarkastelu, jolloin nähdään samalla miten järjestelmä kestää.

Ohjelmiston sisäänrakennettu CAD-työkalut mahdollistavat eri muutosten testaamista nopeasti, jolloin päästään helposti ja nopeasti haluttuun lopputulokseen.

Mallia voidaan ajaa Altairin Activatessa.